Ekskurzija v London

  1. dan:

London nam je že prvi dan pokazal svoj pravi obraz, saj nas je pričakal z vetrom, dežjem, točo in soncem hkrati. Kljub vremenski zmedi se nismo pustili in si na ta dan ogledali Leicester Square s številnimi uličnimi umetniki ter znameniti muzej voščenih lutk Madame Toussauds. Spoznali smo prometno mrežo Londona in preizkusili vožnjo  z vlakom, podzemno železnico in fotografirali utrip mesta. Vmes smo se ustavili še na peronu 9 3/4, kjer se otroci sveta pridružijo Harryjevim dogodivščinam na Bradavičarki. Po napornem, a zelo zanimivem dnevu smo zavili še v Pizza Hut, kjer smo potešili svojo lakoto in si izmenjali vtise dneva.

2. dan:

Drugi dan nas je po Londonu vodila Londončanka Katie. Po obilnem zajtrku smo se najprej odpravili na ogled menjave straže pri Buckinghamski palači in si nato ogledali svetovno znane umetnine v National Gallery. Sledila je vožnja z ladjico po reki Temzi in sprehod do trdnjave Tower, kjer sta bili obglavljeni dve ženi kralja Henryja XIII. Sprehod smo nadaljevali do znamenitega dvižnega mostu Tower Bridge in si nato ogledali Covent Garden, zbirališče pouličnih zabavljačev. Pot nas je vodila do Camden Marketa, kjer smo povečerjali v tipičnem angleškem pubu, nakar smo večer zaključili na Picadilly Circusu in s sprehodom skozi China Town.

 

3. dan:

Zadnji dan v Londonu je bil muzejsko obarvan, saj smo si ogledali dva od najbolj znanih, Natural History Museum in Science Museum. Sledil je ogled mesta iz ptičje perspektive na London Eyeju in vožnja z znamenitim rdečim dvonadstropnim avtobusom – doubledeckerjem. Pozno popoldan smo se odpravili proti letališču in se v zgodnjih jutranjih urah polni vtisov vrnili domov.
(Skupno 1.228 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja