Tabor 4. razred (CŠOD Medved)

Danes smo nadaljevali s spoznavanjem astrologije, izdelali smo sončno uro in spoznali lunine mene. Zabavno je bilo tudi streljanje z lokom. Prišlo nam je prav, da smo streljali že lani na taboru, tako da nam je šlo kar dobro. Popoldan smo spekli nekaj vrst piškotov, ki jih bomo z veseljem pojedli po večerji. Čaka nas še zaključni večer, ki ga pripravljajo učenci, nato pa bo sledil še ples.

Torkov večer je bil jasen, tako da nam je uspelo pogledati skozi teleskop in opazovati Mars, Saturn in Venero. V sredo smo se zbudili v sončno jutro, zato smo se po zajtrku odpravili na daljši pohod. Tudi popoldne smo odšli doživetjem naproti. V gozdu smo postavljali bivake in se sprehodili po “slepi poti”. Zvečer smo uživali v zabavnih igrah, sedaj pa sledi še branje in sladke sanje.

   

Učenci četrtih razredov so letošnje šolsko leto pričeli z dejavnostmi v naravi. Po deževnem začetku je le posijalo sonce, danes zjutraj pa smo lahko opazovali celo meglice v dolini. Dopoldan smo raziskovali okolje in živali v bližnjem potoku, pisali razglednice ter plezali po plezalni steni in se igrali razne športne igre. Popoldan nas čaka orientacijski pohod. Upamo, da nam bo vreme zvečer naklonjeno, ker si želimo opazovati planete in zvezde na nebu skozi teleskop.

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja