Naravoslovni tabor Livek

  1. dan:

Srečno smo prispeli na Livek in pozdravilo nas je sonce. Najprej smo se nastanili in okrepčali s kosilom. Nato smo se razdelili v skupine. Zdaj pa nekateri odhajamo v Kavkno jamo, drugi na delavnico prve pomoči ali pa na trening nordijske hoje.

Pošiljamo vam utrinek z Livških Raven:

2. dan:

Zjutraj smo vstali v prekrasno jutro. Imeli smo razgled preko gorskih vrhov na morje v Tržaškem zalivu, na drugo stran pa na smučišče na Kaninu. Ali na sliki najdete Matajur, Stol in smučišče Kanin?

Ali pa morda znate pripraviti kobariške štruklje?

Po zajtrku smo se namreč prelevili v kuharje in pripravili lokalno specialiteto kobariške štruklje, ki smo jih pri večerji tudi pojedli. Nato smo se seznanili z osnovami prve pomoči pri zlomih in drugih poškodbah, ker vemo, da nam bo to v življenju prišlo prav. Potem smo se spustili pod zemljo v Kavkno jamo. Na koncu smo se posvetili okoliškemu rastju in drevesom v gozdu. Pri tem smo pravilno uporabljali palice pri nordijski hoji. Zdaj pa čakamo in upamo, da bo padel sneg, saj bomo potem lahko palice uporabljali pri teku na smučeh.

  

3. dan

 

 

 

Dopoldne smo si ogledali rove soške fronte in se čudili nad dejstvom, kako so vojaki preživeli v teh razmerah. Zamislili smo se nad zgodovinskim spopadom med Italijo in Avstro – Ogrsko. Nato smo oživljali plastičnega manekena in čakali, da se prižge zelena lučka. Ko je vsem uspelo, smo dobili občutek, da vendarle lahko komu pomagamo, če pride do nesreče. Čaka nas še jutrišnji dan, potem se pa počasi odpravimo domov.

 

     

 

4. dan

Danes smo ponovili še zadnje aktivnosti po skupinah. Seznanili smo se z lastnostmi kamnin, kemijsko zgradbo, eksperimentalno določili vsebnost žvepla v apnencu z rožencem in vrsto kamnine. Nadaljevali smo s plezanjem in lutkovnim gledališčem, kjer so vsi učenci izkazali svoje glasbene, likovne in igralske sposobnosti. Jutri si ogledamo še Muzej prve svetovne vojne v Kobaridu ter se odpravimo domov. Predviden prihod domov je ob 14.30. Zaradi snega je možna zamuda.

(Skupno 1.848 obiskov, današnjih obiskov 1)
Avatar

mag. Polonca Petrica Ponikvar

prof. fiz - kem

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja