Tradicionalni slovenski zajtrk 2016

V sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo cel teden raziskovali in ustvarjali na temo zdrava prehrana, zajtrk, ekološka pridelava in predelava hrane. Na razstavi v šolski avli smo predstavili likovne izdelke, različne običaje, navade, recepte in pregovore, povezane s hrano. Sedmošolci so v vseh razredih izvedli anketo o tem, kako naši učenci zajtrkujejo.

Obiskali so nas tudi okoliški pridelovalci: gospod Tone Tome je predstavil čebelarstvo in medarstvo, gospa Monika Bitenc mlekarstvo in pripravo namazov, napitkov in sladoleda. Gospod Marjan Novak je pokazal, kako iz ekološkega sadja pripravlja sokove, marmelado in suhe krhlje. Gospod Jože iz gostilne Grad pa je petošolcem skuhal tradicionalne ajdove žgance z ocvirki.

Vsem se še enkrat lepo zahvaljujemo.

IMG_9966 IMG_9968
IMG_9914 IMG_9915
IMG_9939 IMG_9943
IMG_9950 IMG_9951
IMG_9954 IMG_9956
IMG_9958 IMG_9917
IMG_9961 IMG_9968

 

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja