Kulturni dan: Gremo v kino in v Hišo Evrope

V ponedeljek, 20. maja 2019, smo se s šestošolci odpravili v Kinodvor. Ogledali smo si nizozemski film Spijt! (Še žal ti bo).
Ogledu filma je izmenično sledila filmska kritika s pogovorom o vsebini filma ter delavnica v predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji oz. v Hiši Evrope.

Učenci so v kratkih delavnicah film ocenili s povprečno oceno 7 smeškov od skupno 8 možnih. Po pregledu filmskih kritik lahko ugotovimo, da se je tematika in vsebina učencev močno dotaknila. Nekateri so mnenja, da bi si ta film morali ogledati vsi in jim je bil zelo všeč. Danes smo pogosto navajeni, da se film konča srečno. V tem filmu pa je prikazano, kaj se lahko zgodi, če dopustimo, da se nagajanje sošolcu stopnjuje. Konec ni po hollywoodsko srečen, je pa – kot so ugotovili šestošolci – poučen. Šestošolka je takole povzela sporočilo filma:
Film nam sporoča, da moramo nekomu povedati, če nas nekaj teži in ne stvari zadrževati v sebi. Če pa se to dogaja nekomu drugemu v razredu, se moramo postaviti zanj. Tudi če vemo, da bomo morda dobili povračilne ukrepe, je pomembno, da se postavimo za šibkejšega.

V Hiši Evrope so učenci reševali interaktivni kviz ter tako spoznavali Evropo. Ogledate si jih lahko na fotografijah.

Prispevek po odzivu učencev pripravila: Mojca Velušček

Fotografije: Bojana Novak, Mojca Velušček

 

 

 

(Skupno 272 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja