Neobvezni izbirni predmeti: Priprave na šolsko leto 2019/2020

V skladu z določbami Zakona o osnovni šoli (Ul RS, 81/06 , 102/07, 107/10, 87/11, 40/12–ZUJF, 63/13 in 46/16–ZOFVI-K) šola ponuja in izvaja tudi neobvezne izbirne predmete. V nadaljevanju podajamo kratka navodila.

Predstavitev NIP je moč dobiti na spletni strani šole na povezavi NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI.

Splošna navodila

NIP omogočajo učencu, da obiskuje pouk tistega predmeta, ki ga izbere glede na svoje želje oz. sposobnosti, lahko pa se za NIP ne odloči.

V naslednjem šolskem letu bomo v 4. do 6. razredu izvajali umetnost, šport, računalništvo, tehniko in nemščino. NIP se izvajajo po eno uro tedensko, nemščino pa po dve uri tedensko.

Posamezni predmet se bo izvajal, če bo prijavljenih najmanj 12 učencev.

Učne skupine od 4. do 6. razreda se oblikujejo iz učencev drugega triletja in ne iz učencev posameznega razreda.

Učna skupina pri predmetih šport in tehnika se deli, če je v njej 21 ali več učencev, medtem ko je za ostale učne skupine normativ 28 učencev. Šola samostojno organizira in oblikuje učne skupine za vsako šolsko leto posebej.

Učenec lahko vsako leto zamenja NIP, če to želi, lahko pa svoje znanje pri istem predmetu nadgrajuje in poglablja od 4. do 6. razreda.

NIP se obravnavajo enako kot obvezni predmeti: so ocenjeni, vsako odsotnost morajo starši opravičiti, med letom učenec ne more opustiti NIP-a.

V primeru, da ob začetku šolskega leta učenec želi zamenjati NIP, je menjava možna v septembru tekočega šolskega leta, vendar le v okviru normativno predpisanega števila učnih skupin/učencev in le v primeru, da sprememba ne ogrozi obstoja skupine.

NIP sodijo v razširjen program šole, zato se izvajajo po pouku ali v času predur, lahko tudi v obliki blok ur na 14 dni.

 

Učenci so prijavnice dobili pri razredničarki. Izpolnjeno prijavnico naj vsi učenci oddajo razredničarki do PONEDELJKA, 08. 04. 2019.

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja