Potujoča likovna razstava Bodi umetnik projekta Igraj se z mano

V Slovenj Gradcu, ki je mesto glasnik miru, se je 6. 3. 2019 v sklopu projekta Igraj se z mano odvila otvoritev potujoče likovne razstave Bodi umetnik. Na likovnem natečaju sta sodelovali učenki Hana Troha iz 1.b pod mentorstvom Jenny A. Kelner in Tanje Režek ter Maja Tacar iz 9.b pod mentorstvom Katjuše Bricman. Njuni deli pa sta bili tudi del razstave, katere izbor je pripravil kustos pedagog Leon Ravlan iz Koroške galerije likovnih umetnosti. Učenki sta na otvoritev pospremila starša, tam pa sem ju kot mentorica pričakala tudi sama.

Srečanje se je pričelo s podelitvami priznanj ob prihodu, nadaljevalo z delavnicami za učence, ki so bili razdeljeni v različne barvne skupine, postavitvitvijo razstave, katere posebnost je bila, da so jo otroci postavili sami, zaključek pa je s svojim nastopom popestril Zlatko z gosti.

V času delavnic je bilo dobro poskrbljeno tudi za starše in mentorje, ki so si v tem času lahko ogledali znamenitosti Slovenj Gradca, Koroškega pokrajinskega muzeja ter pogostili v pritličju galerije.

Več o razstavi si lahko preberete na povezavi. https://www.glu-sg.si/event/potujoca-likovna-razstava-bodi-umetnik-projekta-igraj-se-z-mano/?from=eae

Mentorica: Katjuša Bricman

       

(Skupno 485 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja