NIP nemščina (2. triada) – terenske vaje v Avstriji

Učenci 2. triade – NEMŠČINA so bili v soboto na terenskih vajah v Avstriji. Prav vsi, tako začetniki kot tudi nadaljevalci, so spregovorili v nemščini bodisi na ulici, v trgovini, na tržnici ali pa ob obisku znamenitosti.

Zjutraj smo se najprej naučili orientacije v mestu. Učenci so dobili v roke načrt mesta in nas pripeljali iz glavne železniške postaje mimo znamenitosti v center Celovca. Vodenje so učenci v celoti izpeljali v nemškem jeziku.

Po skupinah so učenci v mestnem jedru nato pravili nekaj intervjujev z mimoidočimi. Nekaj ur pred terenskimi vajami smo se naučili, kako vljudno ustavimo mimoidočega in pripravili vprašanja, ki smo jih na dan izleta zastavljali.

Učenci, ki obiskujejo nemščino več let, so pripravili tudi opise znamenitosti v tujem jeziku ter za začetnike prevedli vsebine v materinščino.  Tako smo spoznali celovške znamenitosti kot so Lindwurmbrunnen (zmajev vodnjak), Rathaus (novo mestno hišo), Landhaus (staro mestno hišo), Landesmuseum (deželni muzej), Minimundus (svet v malem), Pyramidenkogel (stolp Pyramidenkogel), Reptilienzoo (živalski vrt plazilcev), Planetarium (planetarij).

V Minimundusu smo si ogledali pomanjšane svetovne znamenitosti v merilu 25:1. Vsak učence je v nemščini opisal svetovno znamenitost po izbiri.

Iz stolpa Pyramidenkogel smo imeli – zahvaljujoč vremenu – pravljični razgled po celotnem Vrbskem jezeru, od Celovca pa do mondene Vrbe (Velden).

Zvečer smo se polni novih izkušenj in vtisov prijetno utrujeni vrnili v Šmartno.

 

 

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja