Ekskurzija v Salzburg, drugi dan

Zbudili smo se v deževno jutro, a nismo bili slabe volje, saj nas je čakal še en zanimiv dan. Najboljše volje so se zbudili učenci 8.b razreda, ki so zmagali na večernem tekmovanju talentov in za nagrado prejeli salzburško kulinarično znamenitost – Mozartove kroglice.

Odpravili smo se na Wolfgangsee, kjer smo občudovali prelepo jezero v zavetju gora, rojstno mesto Mozartove mame.

 

Sledil je odhod v Oberndorf, kjer je potekal festival ob 150 – letnici božične pesmi Sveta noč ali Stille Nacht. Ogledali smo si kapelico, kjer je bila skladba prvič izvajana, nato pa se odpravili peš v Nemčijo, saj so nas zanimale zgodovinske posebnosti državne meje.

Po kosilu smo odšli v rudnik Berchtesgaden, kjer smo dobili rudarske kombinezone in si ogledali zgradbo rudnika, njegovo zgodovino, kristalizacijo soli in način pridobivanja kamene soli iz rudnika. Vozili smo se po podzemnem jezeru, kjer je tako dober odboj svetlobe, da gladina vode postane zrcalo.  Daleč najbolj smo uživali pri vožnji po lesenih drčah, ki povezujejo različna nadstropja v rudniku. Nikogar ni bilo, ki bi želel po stopnicah in ne bi poskusil hitrostnega spuščanja po lesenih drčah.

Po obisku rudnika smo se odpravili domov z lepimi spomini, šolskim obveznostim naproti.

Slavnostno predvajanje filma z ekskurzije v Salzburg se bo zgodilo naslednji teden, na šolski spletni strani. Spremljajte nas!

Delovni tim učiteljev: Maja Haclar Anžin, Mojca Velušček, Barbara Vampelj, Polona P. Ponikvar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 701 obiskov, današnjih obiskov 1)
Avatar

mag. Polonca Petrica Ponikvar

prof. fiz - kem

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja