Multidisciplinarna ekskurzija v Salzburg

Vse o Salzburgu v filmu. Film si lahko ogledate na povezavi SALZBURG – FILM.

Z izbirnim predmetom Zvezde in vesolje in nadarjenimi učenci iz naravoslovja v osmem razredu (mentorice Anita Novak Smolič, Andreja Rudaš, Polona P. Ponikvar) smo odšli na multidisciplinarno ekskurzijo v Salzburg. Že med vožnjo smo izvedeli marsikatere podatke, zanimiva dejstva iz preteklosti  in značilnosti mesta »Solni grad« .

Avtobus nas je pustil malce izven centra, zato smo si med potjo do naravoslovnega muzeja Haus der Natur, lahko ogledali stari baročni del mesta in videli tudi mogočni Salzburški grad.

V »Hiši narave« nas je najbolj navdušil akvarij, zabavni fizikalni in kemijski  poskusi v štirih nadstropjih in Reptilien Zoo s krokodilom. Zadržali smo se na astronomskem oddelku, kjer smo videli lunarni modul, ki je pristal na Luni, se podučili o sestavi našega osončja in vesolja ter se stehtali na Soncu, Jupitru in ostalih planetih našega osončja. Videli smo tudi kristale in minerale s celega sveta in ves čas pridno izpolnjevali delovne liste.

Sledilo je kosilo v centru mesta, kjer smo videli tudi Mozartovo hišo, stolnico in vrtove ob gradu Mirabell. Nato smo se odpravili v tehnični muzej Hangar 7, ki je dobil arhitekturno nagrado zaradi svoje zanimive oblike. Tam smo videli vozila formule ena, letala, motorje, avtomobile in kapsulo Felixa Baumgartnerja, s katere je skočil z roba vesolja.

Utrujeni, a zelo zadovoljni z izletom, smo odšli domov.

Vodja ekskurzije: mag. Polona P. Ponikvar, prof. fiz – kem

   

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja