Ekskurzija: München-Strasbourg-Stuttgart

16. 3. 2018 – 3. dan (Stuttgart)
V Stuttgartu smo obiskali Mercedes muzej ter se nato odpeljali proti kraju Dachau, kjer smo si ogledali koncentracijsko taborišče.

15. 3. 2018 – 2. dan (Strasbourg)
Reportaža učencev 1. in 2. dne

V Strasbourgu smo si ogledali pravljični center ter se ustavili pri katedrali. Ob pol enajstih smo se vkrcali v ladjo, ki nas je po reki Ill popeljala mimo »Male Francije« do evropskih institucij. Del skupine je nato odšel v evropsko šolo, kjer so s pogledom na evropski parlament pisali tekmovanje Evropski matematični kenguru. Drugi del skupine, ki se ni ukvarjal s »kengurujem«, pa je odšel v »shopping« po francosko. Naše poti so se zopet srečale, ko smo odšli na vodeni ogled po parlamentu evropske osemindvajseterice. Čisto zadnji naročen ogled je sledil ob pol petih popoldan in sicer v Svetu Evrope. Izvedeli smo, da Svet Evrope šteje 47 članic in se zavzema za spoštovanje človekovih pravic. Malo po osemnajsti uri smo se zopet opravili proti mestu Karlsruhe.

14. 3. 2018 – 1. dan (München)


Na poti do Münchna smo sedli pred mikrofon in sošolcem ter učencem iz partnerske šole predstavili nekaj znamenitosti, ki smo jih pred samo ekskurzijo raziskovali. Na krožni poti po Münchnu smo se ustavil ter pobliže spoznali: Allianz Areno, BMW Welt, Olimpijski park in grad Nymphenburg. Na poti smo zmotili tudi nekaj mimoidočih ter z njimi izvedli intervjuje. Zvečer smo se opravili na 4 ure dolgo pot do mesta Karlsruhe, od koder bomo v četrtek krenili v sosednjo Francijo.

14. 3. 2018: Sporočamo, da smo s skupino devetošolcev srečno prispeli v prestolnico Bavarske. Trenutno v Allianz Areni pričakujemo vodeni ogled.

 

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja