Prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V petek, 22. 12. 2017, smo na OŠ Šmartno pod Šmarno goro pripravili prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Rdeča nit prireditve je bila SREČA.

Petošolci so za slovesen uvod zapeli slovensko himno Zdravljico. Vodila jih je Alenka Degen.

Učenci 4. a (mentorica Nataša Roblek) so recitirali pesem, B. Š. Žmavc, Sreča, dekleta pa so zapela  in zaplesala Srečo na vrvici.

Slišali smo, kako zvenijo besede o sreči v angleščini in ruščini. Pod mentorstvom Maje Haclar Anžin so kratke misli What is happiness in pesem Smile predstavile Mojca Cunder in Lana Vene iz 9. a. ter Urška Torkar Šircelj in Anja Žnidarič Zgonec iz 7. b. Pesem Что такое счастье? je v ruščini povedala Monika Mernik iz 9. a (mentorica Ana Felkar).

Četrtošolci iz b razreda so se predstavili z znano švedsko pesem Ko si srečen, ki so jo spremljali z malimi glasbili (mentorica Nataša Jeras).

Dekleta iz 6. a so dramatizirala pregovore o sreči (mentorica Barbara Vampelj).

5. b razred se je predstavil s pesmijo K. Gruber, Prava sreča (mentorica Alenka Degen).

Pevski zbor drugošolcev (zborovodkinja Anita Smolič Novak) je zapel ljudski pesmi Zima je prišla in Preljubi Šentlenart.

Oder v mali telovadnici je bil skoraj premajhen, ko je na njem Kekčevo pesem zapelo in zaplesalo več kot 50 petošolcev pod mentorstvom Žive Škrinjar.

Ravnatelj Maksimiljan Košir je predstavil praznik samostojnosti in enotnosti, vsem učencem ter delavcem šole pa je zaželel vesele praznike in srečno ter uspešno novo leto.

Med različnimi točkami so s kratkimi dramatizacijami iz mladinskih literarnih del in mislimi o sreči ter klavirsko spremljavo pod mentorstvom Alenke Degen krmarili:

Anja Urška Golobinek 1.a, Naja Metelko 1.b, Gašper Kušer 2.b, Hana Kek in Tara Kos 3.a, Neža Kovačič 3.b, Juna Hajdinjak 4.a, Maruša Malovrh in Tomaž Žinko 4.b, Azra Baškovec, Ela Šifrer Justin in Nikolaj Volovšek 5.a, Naja Klavžar, Eva Merkun in Jure Češnovar 5.b, Ana Zala Kovačič 6.b, Jakob Škerl 7.a, Urška Torkar Šircelj 7.b in Jan Sešek 8.a.

Za tehnično podporo sta pod mentorstvom Marije Pintar skrbela Matic Češnovar in Simon Jarc iz 8. b razreda.

Prav prisrčni so bili naši najmlajši. Učenci 1. b razreda so pod mentorstvom Darje Sodnik in Romane Osredkar povedali, kaj za njih predstavlja sreča. Vsi prvošolčki pa so prireditev pod vodstvom Petre Žigman zaključili s pesmijo We wish you a Merry Christmas.

Po uradnem zaključku so učenci med pospravljanjem spontano zaplesali in zapeli na znano slovensko popevko. Tako se je prireditev končala v veselem prazničnem vzdušju.

Vsem nastopajočim, mentorjem in tehnični ter scenski podpori se najlepše zahvaljujemo.

Vodji prireditve: Alenka Degen in Larisa Stražiščar Rogelj

 

(Skupno 600 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja