Zaključek 2. LIKfesta

Likovni festival v organizaciji Pionirskega doma se je zaključil z razstavo najboljših izbranih likovnih del in delavnico, kjer so mladi ustvarjalci izdelali skupinsko delo v tehniki cianotipije.

Izbrani z naše šole je bil izdelek Alje Novak Raščan iz 6. b, Mojce Cunder iz 8. a, Timoteja Kališ iz 8. b in Maruše Pajnič iz 9.b.

 

Letos je sodelovalo 24 šol in vrtcev. Skozi šolsko leto so na tri tedne razstavljale posamezne šole na razpisano temo “Bitja”.

Več o festivalu si lahko preberete na strani Centra za kulturo mladih, o zaključnem dogodku pa na spletni strani s celotno foto-galerijo.

Delavnica po uvodnem programu s podelitvijo priznanj je potekala na prostem, saj za tehniko cianotipije, eno prvih fotografskih tehnik, potrebujemo sončno svetlobo.

Veliko platno je bilo premazano s posebno emulzijo občutljivo na foto svetlobo. Ustvarjalci so svoje ideje bitij naslikali z akrili na folijo in nato prenesli na platno. Sonce je aktiviralo emulzijo in ob odstranjevanju z vodo smo bili priča pravi preobrazbi. Navdušenja ni manjkalo, novih idej za ustvarjanje pa je vedno več.

Namen festivala, spodbujati avtentično otroško ustvarjanje z vprašanjem vloge likovnega pedagoga je bil dosežen, zato smo bili mentorji in organizatorji več kot zadovoljni.

Čestitke vsem!

 

 

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja