Športna dokazila in prijava na preizkus nadarjenosti

Bliža se rok, torek, 28. 2. 2017, za oddajo športnih dokazil in prijavo za preizkuse nadarjenosti.

V kolikor se zanimate za vpis v športni oddelek gimnazije, morate najkasneje do torka, 28. 2. 2017, na srednjo šolo, ki ima športne oddelke, poslati vsa športna dokazila in zdravniško potrdilo o psihofizični sposobnosti. Priporočam, da dokazila pošljete priporočeno oz. jih osebno odnesete na srednjo šolo.
Če boste dokazila poslali npr. na Gimnazijo Šentvid, to še ne pomeni, da se boste morali tja tudi vpisati. Če boste izpolnili kriterije za vpis v športni oddelek in boste za to pridobili potrdilo, bo le-to veljalo za vse šole, ki imajo športne oddelke in se boste lahko naknadno odločili, na katero se želite vpisati.

Torek, 28. 2. 2017, je tudi zadnji dan za oddajo prijave za opravljanje preizkusa nadarjenosti, ki ga zahtevajo naslednji programi: zobotehnik, fotografski tehnik, tehnik oblikovanja, umetniška gimnazija – plesna, glasbena, likovna smer. Prijavo pošljite na srednjo šolo, ki izvaja izbran program. Če vas zanima več programov, morate za vsak program posebej poslati svojo prijavo. Uspešno opravljen preizkus vam omogoča prijavo na izbran program. Opisi posameznih preizkusov in datumi so zapisani v Razpisu.

Tudi če v tem trenutku ne razmišljate o vpisu v športni oddelek ali program, ki zahteva preizkus, pa je vseeno možno, da bi v času prenosa prijav (do 25. 4. 2017) prenesli prijavnico za vpis na tak program, morate že sedaj opraviti preizkus oz. poslati športna dokazila, saj kasneje to ne bo več možno! Enako velja, če bi želeli tak program naknadno navesti kot izbiro v morebitnem 2. krogu izbirnega postopka.

Vso dokumentacijo najdete tukaj.

Za morebitna vprašanja glede tega se obrnite na šolsko psihologinjo Matejko Goričanec.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja