Video: 6 novih računalnikov na OŠ Šmartno pod Šmarno goro

01_dobava_cebelica

Z veseljem vam sporočamo, da smo v petek, 8. 1. 2015, na šoli dobili 6 novih računalnikov.

Potreba po IKT opremi v izobraževanju se iz leta v leto povečuje. Če smo bili 10 let nazaj ponosni, da imamo v učilnici projektor in računalnik, sta ti dve zadevi danes v razredu prav tako pomembni kot tabla in kreda, saj je pouk s pomočjo le-teh bolj nazoren, interaktiven, dinamičen in pester.

V zadnjih letih so se sredstva šolam krepko skrčila in posledice počasi postajajo zelo resne (gl. rezultate evropske raziskave Eurydice, kjer kaže da smo v skupini z Greurodice_financiranječijo in S. Irsko najbolj zmanjšali proračun za izobraževanje). Na naši šoli se težave na področju IKT kažejo predvsem v zastarelih računalnikih po učilnicah. V zadnjih mesecih 2015 smo bili pogosto priča velikim problemom v razredu zaradi zastarelih računalnikov, saj za pouk pripravljenih gradiv  nismo mogli več uporabljati. Da bi omilili posledice varčevanja, smo se s prošnjo obrnili na šolski sklad, katerega primarni namen je zagotavljati možnost kakovostnega izobraževanja učencev na naši šoli.

V petek smo ob tej priložnosti pripravili prevzem opreme skupaj z vsemi deležniki šole,  t. j. s predstavniki staršev, učencev in zaposlenih. Nekaj utrinkov je v filmu spodaj.

Pri prevzemu opreme je predstavnik podjetja PC Hand g. Aleš Kos predstavil novo pridobljene računalnike, predstavnica staršev ga. Helena Lesar je predstavila pomen sodelovanja staršev v šolskem skladu in povedala, da je skrb za kakovostno poučevanje otrok v interesu staršev, predstavniki zaposlenih (ravnatelj Maksimiljan Košir, Matejka Goričanec in Mojca Velušček) smo predstavili pomen IKT opreme v sodobnem poučevanju. Na koncu so učenci zaokrožili prevzem opreme s primeri, kako so usvajali znanje s pomočjo IKT pri različnih predmetih.

Novi računalniki bodo nameščeni v računalniški učilnici in jih bodo lahko uporabljali učenci vseh razredov.  6 obstoječih računalnikov iz računalniške učilnice pa bomo razporedili po učilnicah, kjer je stara oprema v zelo slabem stanju.

Vsi računalniki bodo opremljeni z nalepkami Donacija – Sklad Čebelica. S tem napisom želimo opozoriti, kako pomembno je skrbno ravnanje s šolsko opremo, da bo le ta lahko več let služila nemotenemu učenju. Hkrati pa želimo opozoriti na pomen skrbi za šolski sklad Čebelica, v katerega prispevajo starši preko letnih prispevkov, učenci pa skupaj z učitelji pripravljajo prireditev decembrska tržnica in pomladni vrtiljak.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja