Nadaljevanje akcije SITI BESED

Komisija za socialne in humanitarne zadeve pri Zvezi prijateljev mladine Slovenija bo obravnavala prejete vloge za pomoč pri plačevanju šolskega kosila za otroke iz socialno ogroženih družin.

Komisija bo razpoložljiva sredstva razdelila za štiri mesece (od septembra do decembra 2015). S 1. januarjem 2016 pa bo potem začel veljati spremenjen Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.

Če menite, da potrebujete pomoč, se oglasite pri šolski psihologinji za izpolnitev prošnje, najkasneje do 8. septembra 2015. Obvezno morate prošnji priložiti kopijo Odločbe o otroškem dodatku, iz katere je razviden podatek o povprečnem mesečnem dohodku na osebo.

Šolska psihologinja bo vašo prošnjo skupaj s fotokopijo odločbe posredovala na Zvezo prijateljev mladine Slovenije v obravnavo.

Subvencije bodo dodelili le otrokom, kjer je iz Odločbe o otroškem dodatku razvidno, da je povprečni mesečni dohodek na osebo v družini nad 18 % in pod 30 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji. Subvencija bo pripadala v višini cene kosila in to za prve štiri mesece šolskega leta 2015/2016.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja